به گزارش مشرق، هیأت هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «چارچوب هماهنگی» که شامل احزاب و گروههای شیعه است، در رد نتایج انتخابات این کشور بیانیه منتشر کرد.
کانال تلگرامی النجباء به نقل از این هیأت گزارش داد: «از کمیساریای انتخابات انتظار داشتیم، تخلفات بزرگی را تصحیح کند که در جریان و پس از شمارش آراء و اعلام نتایج صورت گرفت».
این نهاد تأکید کرد، پس از اینکه کمیساریای انتخابات اصرار کرد که نتایج آرائی که مورد شکایت قرار گرفت، صحیح است، «ما نیز مخالفت کامل خود را با نتایج این انتخابات اعلام میکنیم».
نهاد مذکور، کمیساریای انتخابات را مسئول ناکامی و سوء مدیریت انتخاب دانست و تأکید کرد که این مسئله، تأثیر منفی بر مسیر دموکراسی و وفاق اجتماعی خواهد گذاشت.
در همین ارتباط، «نوری المالکی» نخستوزیر پیشین عراق و رئیس ائتلاف دوله القانون که پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات، با ۳۷ کرسی در رده دوم پس از جریان صدر قرار گرفت، امروز شنبه از کمیساریای عالی انتخابات خواست تا موارد «اجحاف و اختلال» در نتایج انتخابات رسیدگی کند.
المالکی با انتشار بیانیهای بر ضرورت اطمینان خاطر مردم عراق و گروههای سیاسی رقیب در انتخابات از آراء داده شده و احترام به انتخابهای رأیدهندگان تأکید کرد و گفت که مسیر درست تحقق اراده ملت و ایجاد سلطه، مسیر دموکراسی است که ملت عراق هزینههای بسیاری برای رسیدن به آن پرداخت کرده و همواره نیز از آن دفاع خواهد کرد.
وی در ادامه بر ضرورت «رسیدگی به اجحاف و اختلالی که با روند انتخاباتی همراه بود و واکنشهای برخی با استفاده از شیوههای قانونی و مسالمت آمیز را برانگیخت و نیز ضرورت اعطای کامل حق هر صاحب حقی» تاکید کرد.
نتایج اولیه اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق نشان میدهد هیچ یک از ائتلافهای سیاسی، میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکردهاند و ائتلاف میان گروههای سیاسی مختلف مانند دورههای پیشین، برای تشکیل کابینه ضروری است.
«مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق که در انتخابات اخیر پارلمانی عراق موفق به کسب ۷۲ کرسی شده روز پنجشنبه، از تشکیل کمیته ویژه برای مذاکره با طرفهای سیاسی به منظور ایجاد ائتلافهای پارلمانی و زمینهسازی برای تشکیل دولت جدید در عراق خبر داد.
شمارش آراء انتخابات پارلمانی عراق که پس از پایان برگزاری آن در ساعت ۱۸:۰۰ یکشنبه پیش (۱۰ اکتبر)، آغاز شد، هنوز نهایی و رسمی اعلام نشده است اما طبق جدیدترین آمار اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق از نحوه توزیع کرسیهای پارلمانی میان ائتلافها و احزاب سیاسی مختلف، جریان صدر با ۷۲ کرسی در صدر قرار دارد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی» و ائتلاف دوله القانون به ریاست «نوری المالکی» هر یک با ۳۷ کرسی در ردههای بعدی قرار دارند.
جریان صدر در این انتخابات موفق به کسب بیشترین کرسی در مقایسه با رقبای انتخاباتیاش شد اما برای تشکیل دولت جدید، همچنان نیازمند همپیمانی با سایر گروههای پارلمانی است و به همین دلیل رایزنیها و اقدامات اولیه برای این امر را آغاز کرده است.